luni, 19 octombrie 2009

Joi, 4 septembrie 2008: a treia zi

Seara, pe la 19.30, primim echipa de la Pro.TV, cu Ovidiu Oanţă care voia neapărat să ne filmeze „în culise”, în timp ce pregătim dosarele judecătorilor. Alături de ei, Anne-Marie Blăjan de la HotNews, care ne pozează încontinuu.

Ovidiu ne găseşte pe mine şi pe Vaughan corectându-ne minuta pledoariilor de dimineaţă. Îi intervievează pe aproape toţi. Suntem relaxaţi şi obosiţi, în cămăşi fără cravate. Cosmin vorbeşte întruna, vesel, la cameră. Îmi prezint, pe rând, colegii. Ovidiu îl întreabă pe Tavi ce face. Tavi răspunde precis, cu aer de vedetă competentă şi modestă, că „georeferenţiază” nu-ştiu-ce schiţă pe programul „Caris”. Răspunsul impune respect. Eu şi Cosmin râdem pe-nfundate.

Ovidiu îl roagă pe Tavi să-l lase să-l filmeze lucrând la schiţe. După ce ne cere voie, Tavi acceptă, dar îl rugăm pe Ovidiu, care promite solemn, ca reportajul lui să nu fie dat decât după audierile de a doua zi, ca să păstrăm elementul-surpriză. Apoi suntem filmaţi cum ne învârtim ritual în jurul mesei sălii de consiliu, în pregătirea dosarelor de a doua zi. Ne filmează memoriile, dosarele, cărţile, revistele şi maldărele de hârtii care sunt împrăştiate ordonat prin toate colţurile. Scăpăm, într-un final, de asaltul media şi putem să ne continuăm treaba. Care se încheie, din nou, noaptea târziu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu